Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kurda dalgalanmalar yeni günde de devam ediyor. Önceki gün 4.44'e kadar gerileyen kur bu seviyelerde tutunamayarak yeniden yükselişe geçti. 


Kur yeni güne 4.55 seviyelerinde başlamasının ardından yükselişini hızlandırdı ve %2'nin üzerinde artışla 4.63'ü de aştı. ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden güçlü gelmesiyle dolar 4.64 seviyesinin de üzerine yükseldi. Kur daha sonra kazançlarının bir kısmını geri verdi ve 4.58'e kadar indi. 

Akşam saatlerinde parite tekrar hareketlendi ve kayıplar yüzde 2'yi aşarak kur 4.65 seviyesine çıktı.


Pazartesi günü açıklanacak enflasyon
verisine nasıl tepki verileceğine dair endişelerin kurun yükselişinde etkili olduğu belirtiliyor. Bloomberg'in anketine göre enflasyonun Mayıs'ta %12'ye yükselerek 14 yılın zirvesine yaklaşması bekleniyor. 

Capital Economics analistleri Merkez Bankası'nın gelecek haftaki toplantıda faiz artışından kaçınacağını belirtiyor. Uzmanlar, yıl sonuna doğru TL'de değer kaybının devam edeceğini belirtiyor. Lira Merkez Bankası'nın 300 baz puanlık faiz artışı sonrası rekor düşük seviyeden %7 oranında yükselmişti. 

Euro da %2'nin üzerinde artışla 5.41'de seyrediyor. Dolar endeksi %0.1 artıda. Borsa İstanbul ise %1'in üzerinde düşüşte. 10 yıllık tahvil faizi ise 30 baz puan yükselişle %14.61 oldu. 

DOLAR 4. AYI DA YÜKSELİŞLE TAMAMLADI

Dolar son 4 ayda üst üste Lira karşısında değer kazandı. Dolar, Lira karşısında Şubat'ta % 1, Mart'ta %4.15, Nisan'da % 2.96 değer kazandı.

Dolar Mayıs'ta da Lira karşısında %11'den fazla değer kazandı



Lira bugün gelişen piyasa paraları arasında en fazla değer kaybeden para birimi...





Dün sert düşüşle kapanan Borsa İstanbul da benzer biçimde son 4 ayı, üst üste değer kaybıyla tamamladı. Endeks Mayıs ayını %3.48 düşüşle tamamladı.