Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Noor CM Yurtiçi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz Borsada volatilitenin bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

Yılmaz "Endeks, psikolojik seviye olan 100 binin üzerine çıkmadıkça yukarı hareketleri şimdilik tepki alımı olarak değerlendiririm. Ama dolar bazında 2 sentin altına inmedikçe de yeni satış dalgası beklemem.

Seçimden sonra enflasyonla mücadele edecek rasyonel politikalar uygulanır ve yatırımcılar ikna edilirse tercihimi bankalardan yana kullanırım.." diye konuştu.

"SON FAİZ ARTIŞININ ÇOK ETKİSİ OLMADI"

MB'nin son faiz artışının piyasada çok etkisi olmadığını belirten Yılmaz şu yorumu yaptı; "Bu toplantının pas geçilmesi gerekiyordu. Yapılan faiz artışının piyasaya çok da etkisi olmadı..

Merkez Bankası bugüne kadar tavrını hep ekonomik aktivitenin sürdürülmesinden yana koydu..MB'nin bir kur hedefi yok zaten. Dolayısıyla bu faiz artışını kuru aşağı çekmek için değil, volatiliteyi aşağı çekmek için yaptı. Ki faiz artışı yapıldığında volatilite de biraz düşmüştü. Merkez Bankası bu faiz artışını kurdan öte uzun vadeli enflasyon hedefine ulaşmak için çıpa olarak kullandı" yorumunu yaptı.

Yılmaz kur 4.50'nin altında kaldıkça 4.37'lere gidilebileceğini, 4.50'nin üzerinde kalındıkça 4.60'lara doğru hareket olabileceğini söyledi.