Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Singapur'da gerçekleştirilen tarihi zirvenin ardından yapılan basın açıklamasında Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanma taahhütünde bulunduğunu, bu süre içerisinde Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların süreceğini belirtti.

ABD Başkanı, Güney Kore'deki ABD askeri varlığının azaltımayacağını, "Şu anda denklemin bir parçası değil." dedi. Trump, "Askeri tatbikatları bitireceğiz." dedi.

Ayrıca ABC televizyonu mülakatında tarihi görüşmeye ilişin konuşan Trump, Kim ile ABD birliklerinin Güney Kore'den çekilmesinin konuşulmadığını ifade etti ve "Fakat harp oyunlarını oynamayacağız. Çok provokatif olduklarını düşünüyorum; ayrıca çok pahalı." dedi.

Trump, ABC mülakatında Kim'e güvendiğini ve Kim'in nükleer silahsızlanma istediğini sözlerine ekledi.

Nükleer silahlardan tamamen arınmanın zaman alacağının altını çizen ABD Başkanı, İran konusunda da değerlendirmede bulunarak, "Umarım İran müzakerelere gerçek bir anlaşma için döner." dedi.

"Uygun bir zamanda Pyongyang'ı ziyaret edeceğim." diyen Trump, ABD'li yetkililerin gelecek hafta Kuzey Koreli yetkililerle tekrar görüşeceğini dile getirdi.