Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tayvan Doları ve Çin Yuanı, Abd ve Çin'in ticaret uygulamalarında birbirlerine karşılıklı tarifeler uygulamalarıyla oluşan gerilimin küresel risk algısına zarar vermesiyle düştü. Filipinler Pesosu, Filipinler Merkez Bankası'nın faiz artırımına hazırız açıklamasının ardından 2006'dan bu yana en düşük seviyesinden sıçradı.

Tokyo merkezli Daiichi Life Research Institute'den gelişen piyasalar ekonomisti Toru Nishihama, "Eğer en son tarifeler Çin'in Amerika'ya ihracatında düşüşe öncülük ederse bu durum Asya'da Çin'e olan taşımacılığı da negatif etkileyebilir ve bölgesel para birimleri üzerindeki algıya baskı yapabilir" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yaklaşık iki haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. MSCI EM Asya Endeksi beşinci günde de düştü.

Japon Yeni ve tahvilleri güvenli liman algısıyla yükselişini sürdürdü. Tayvan Doları, piyasaların üç günlük tatilin ardından tekrar açılmasıyla birlikte düşüşlere öncülük yaptı. Güney Kore Wonu yedi ayın düşüğüne indi. 

Endonezya'da piyasalar bugün kapalı. Tayland Bahtı, Pazartesi günü ülkeden fon çıkışlarıyla bu yılın düşüğüne yakın seyretti. Tayvan Doları, Taiex Endeksi'nin düşmesiyle Kasım ayından bu yana en düşük seviyeye geldi.