Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ahlatçı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş piyasaların seçimin nasıl şekilleneceği konusundaki tedirginliği satın aldığını, Pazartesi günü piyasalarda yüksek oynaklık olabileceğini dile getirdi. 

Erbaş "Seçim sonrasında pozitif bir atmosferin satın alınma senaryosu şu anda gerçekleşmiyor. Haftayı da böyle bitirecek gibiyiz. Kur, Borsa ve faizde bugün ve kalan 2 gün pozitif fiyatlama beklemiyorum. Pazartesi sabahı yüksek oynaklık olabilir, borsa ve faize soru işaretiyle başlayacağız diye düşünüyorum. Çünkü sonuçlar hemen ortaya çıkmayacak..

Erbaş belirsizlikler nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcıların bekle-gör politikasının devam ettiğine dikkat çekti.

"POZİTİF VEYA NEGATİF OLUR DEMEK ZOR"

Noor CM Pazarlama Müdürü Ahmet Uluhan ise piyasaların seçimin yanı sıra dış konjonktürel gelişmeler ve içeride ekonomik durumun da etkisiyle zor bir dönemde olduğunu söyledi.

 

Uluhan "seçimlerin piyasalar üzerinde negatif ya da pozitif etkisi olacağını söylemek zor, çünkü sonucu ne olursa olsun Türkiye'nin yapması gereken fazlasıyla ödev var. Bunun yanında konjonktürel anlamda sıkılaşmayla birlikte zaten elimiz rahat değil, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkması önemli. Piyasalar açısından seçim sonrası tamamen rahatlamaya neden olur, hızlıca kendini toparlar demek şu aşamada zor" diye konuştu.