Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Francois Villeroy de Galhau, merkez bankalarının artan küresel belirsizliğin etkilerinin tamamını frenleyemeyeceğini belirtti. 

Bir yandan Fransa Merkez Bankası'na liderlik yapan Villeroy, Paris'te Perşembe günü düzenlenen konferansta, "Diğer politika yapıcıları tarafından oluşturulan belirsizliği tümüyle telafi edemeyiz, veya bunların etkilerini tamamen karşılayamayız" dedi ve "Fiyat istikrarı şartımız için gereken her şeyi -ne eksik ne fazla- yerine getireceğiz" diye konuştu. 

Merkez bankalarından yetkililer, küresel finansal krize yanıt vermede liderlik rolünü üstlenirken siyasetçiler, kararsız kalmışlardı. Ancak 2008 krizinden sonra eşi benzeri görülmemiş parasal teşvikler ile geçen 10 yılın ardından popülist politikaların getirdiği yeni riskler ve ticaret savaşı, küresel ekonomiyi sarsıyor. 

Çarşamba günü Portekiz'de düzenlenen bir panelde, AMB Başkanı Draghi, Fed Başkanı Powell, Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda ve Avustralya Merkez Bankası lideri Lowe, artan uluslararası ticaret geriliminin şirketler arasındaki güvene zarar vererek küresel ekonomik büyümeyi tehlikeye soktuğu konusunda uyarıda bulunmuştu.