Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki programlarının ardından İstanbul'a hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan "TC-ANK" uçağı, İstanbul Yeni Havalimanı'na saat 20.30'da iniş yaptı.

"TC-ANK" uçağı, 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde yapılan ve tüm işlemleri tamamlanan birinci piste indi. Erdoğan'ın, uçağın inişi sırasında kokpitte yer aldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, pilotlar, hostesler, hostlar, havalimanı işçileri karşıladı. Erdoğan, daha sonra tören mangasını selamladı.

Havalimanında bekleyen itfaiye takımı, ilk kez iniş yapması sebebiyle Erdoğan'ın uçağını bir havacılık geleneği olan su takı ile karşıladı. Uçak daha sonra su püskürten bu iki itfaiye aracının arasından geçti.

Erdoğan, "Dünyada muhteşem havalimanını inşa etmenin onuru içerisindeyiz. Bu akşam ki hem bir denetleme hem de bir ortak yayına girmenin gayreti ile bu adımı attık. Emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum, kutluyorum. Muhteşem bir esere sahip olduk. Ben milletimiz için, ülkemiz için, havalimanımızın hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum." dedi.

Erdoğan resmi açılışın Cumhuriyet Bayramı'nda yapılacağını söyledi.

Uçağın saat 20.30'da yeni havalimanına iniş yapması bekleniyordu. Tarihi iniş için, uçağa hizmet verecek olan bazı araçlar da Atatürk Havalimanı'ndan, İstanbul Yeni Havalimanı'na gönderildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının meydana inmesinin ardından geleneksel olarak su takısı ile karşılandı.

Tüm etapların tamamlanması ile yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul 3. Havalimanı, günde 3 bin 500 uçağa hizmet verme ve aynı anda havalimanında 454 uçak park kapasitesine sahip. Terminal binasına Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri asıldı. 

HT