Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Gümülcineli Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programında tekrar seçimin fiyatlarda olmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı; "Yükselen enflasyon var, 3. çeyrekte sert yavaşlama olabilir, cari açıkta son 5 yılda ulaşmadığımız rakamdayız, bütçede bozulma sert olabilir, ikiz açık riski var..Yani Türkiye'nin kaldıramayacağı seçenek tekrar seçimin gündeme gelmesi olur, bu da fiyatlarda yok" diye konuştu.


"RALLİ YANILTICI OLUR"

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Öztok Altınsaç da yeni seçim ihtimalinin fiyatlanmadığını belirtti. Altınsaç seçim sonrası ralli görülse bile bunun yanıltıcı olacağını söyledi.

Altınsaç şu açıklamayı yaptı; "Genel itibariyle seçim sonucunu düşünerek pozisyon alacağınız bir dönem değil. Pazartesi veya Salı günü açılan veya kapanan poziyonların hepsi tamamen taktiksel olacaktır. Yani örneğin A senaryosunda kısa süreli bir ralli görürüz ama bu yanıltıcı olacaktır. Sonra Türkiye kendi gerçeklerine dönüp ekonomi ne olacak diye sormaya başlayacak. Ülke ekonomisinin geldiği durumda orta uzun vadeli pozisyonlanma için yeni temeller şart." diye konuştu.

"REEL KESİMDE HASARI BİLMİYORUZ"

Altınsaç reel kesimin bilanço tahribatına dikkat çekerek "Türkiye'nin daha önce yaşamadığı bir süreç var. Biz bankacılıkta 2001 döneminde sorun yaşamışız, kamu finansmanında sorun yaşamışız, bunu atlatma deneyimimiz var. Fakat reel kesim bilanço tahribatı yaşamışlığımız yok. Şu anda banka dışı reel kesimde hasarı bilmiyoruz, 2-3 ayda %20'lik kur şoku, 6 - 7 puan faiz şoku yemişsiniz..Yani esas sıkıntı reel kesim bilanço tahribatını çözebilecek bir ekip olması" diye konuştu