Advertisement
HABERLER ABONE OL

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, oyunu, hakkındaki terör soruşturması nedeniyle tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'ne konulan 9902 numaralı sandıkta kullandı.

Edirne'de F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde geçen yıl 4 Kasım'dan beri tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, oylarını cezaevine getirilen 164 tutuklunun seçmen olarak kayıtlı olduğu 9902 numaralı sandıkta kullandı.

Selahattin Demirtaş oyunu kullandıktan sonra, sosyal medya hesabından Abdullah Zeydan ile birlikte olan fotoğrafın paylaşarak, "Biz de oyumuzu, cezaevinde kullandık. Herkesin sandığa giderek ülkenin geleceği için, tercihini demokrasiden yana kullanmasını diliyorum. Oy verme işleminin sakin ve huzurlu bir ortamda tamamlanmasını umuyorum. Sonuçların çok güzel olacağına inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, oyunu merkez Kayapınar ilçesi Kayapınar İlkokulunda kullandı. İHA'nın haberine göre, 2165 nolu sandığa oyunu atan Demirtaş, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Heyecanlıyım, çok güzel bir gün olacak. Buna yürekten inanıyorum. Tüm halkımız bir an önce gelip oyunu kullanmalı ki demokrasiye, barışa, eşitliğe, kardeşliğe ve özgürlüğe bir an önce ulaşabilelim. Bir oy çok şey değiştirir. Bunu unutmayalım. Umuyorum ki güzel günler çok yakında” dedi.

Demirtaş, daha sonra cezaevinde bulunan eşini ziyaret etmek için yola çıktı.