Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın oğlu Ömer Tayyip ile oyunu kullanmak için Üsküdar Kısıklı'daki konutundan saat 13.30'da Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi.

Burada okulun bahçesini dolduran vatandaşlar, Erdoğan'ı alkışlarla ve "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganıyla karşıladı.

Erdoğan, makam aracından indiği sırada, eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kucağındaki 3 yaşındaki kızı Ela'yı sevdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, okula girişinde İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile diğer ilgililer karşıladı.

Vatandaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra okula giren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, engelli bir seçmenle de sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile "3275" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi.

Emine Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra zarfı, torunu Mahinur Albayrak ile sandığa attı. Eşinin ardından oy pusulası ile zarfını alıp imzasını atan Erdoğan, kabine geçerek oyunu kullandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, zarfı, torunları Ömer Tayyip Erdoğan ve Ahmet Akif Albayrak ile birlikte sandığa attı. 

Aynı sandıkta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak da oylarını kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katılım iyi görünüyor. Türkiye genelinde de aldığım bilgiler bunu gösteriyor. Dünyada en gelişmiş ülkelerde bile yüzde 30'lara kadar düşen katılımın olduğu seçimlerde, Türkiye bunların hepsini aşmış vaziyette. Son seçimlerde yüzde 85'i aşan katılımın Türkiye'deki demokrasinin, demokratik olgunlaşmanın ne denli ileride olduğunu gösteriyor. Bu seçimin bir başka özelliği var. Bu seçimle beraber Türkiye adeta bir demokratik devrimi gerçekleştiriyor. Başkanlık sistemine geçişimizi ilk defa bizlere nasip oluyor. Başkanlık sistemi ile birlikte artık Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmada çıtayı yükseltiyor. Bu çıtanın yükselişiyle birlikte ülkemiz inşallah bundan sonraki süreci bürokratik oligarşiye hiç takılmadan rahat şekilde sürdürecektir. Tüm vatandaşlarımın katılımın yüksek olmasının bir hassasiyet olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan oy kullanma sürecinde Türkiye genelinde şimdiye kadar ciddi bir sıkıntı olmadığını da kaydetti.
Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine seçim sonuçlarının bölümünü İstanbul'da takip edeceğini, ardından Ankara'ya gideceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı "3275" numaralı sandıkta 375 seçmen vatandaşlık görevini yerine getirecek. Seçmen listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 50., Emine Erdoğan da 51. sırada yer aldı. Bu arada, Cumhurbaşkanlığı korumaları, okul bahçesindeki çocuklara oyuncak dağıttı.

HT