Advertisement
HABERLER ABONE OL

Seçim sonuçlarını milyonlarca vatandaş bekliyor. Türkiye bugün Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Şimdi 24 Haziran 2018 seçim sonuçları bekleniyor. YSK seçim sonuçları anbean haberimizden takip edebilirsiniz...

Yüksek Seçim Kurulu, seçim yasaklarının 18.45'te kaldırılacağını açıkladı.

Türkiye bugün sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlanarak, oy sayımı işlemine geçildi. 

Oy verme işlemi sona erdi, artık gözler seçim sonuçlarında...

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde yurt içinde 56 milyon 322 bin 632 seçmen için 180 bin 65 sandık hazırlandı.

Milyonlar sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adaylarının yarıştığı seçimde sandıklar 17.00 itibariyle tüm yurtta kapandı. Oy kullanma işlemi ilk kez tüm illerde 08.00'de birlikte başladı ve aynı anda tamamlandı.

Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşlı ve engelliler ile hastalığı olduğu tespit edilen seçmenler, bu yıl ilk kez uygulanan evlerine getirilen "seyyar sandık"larda oylarını kullandı.

Sandıkların kapanmasıyla Türkiye genelinde oy sayım işlemi başladı. Önce Cumhurbaşkanlığı oyları sayılırken, ardından da milletvekili seçimi için kullanılan oyların sayımına devam edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasakları 21.00 itibarı ile kalkacak. YSK, duruma göre seçim yasaklarını daha erken de kaldırabiliyor.

24 Haziran seçimleri birçok ilkleri içinde barındırıyor. Yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanının oylandığı seçimde, ilk kez 600 milletvekili de Meclis'e girecek.

Yurtdışında 60 ülke ve 123 temsilcilikte kullanılan ve Türkiye'ye getirilen oylar da aynı anda sayılacak. ATO Congresium'da oluşturulan güvenlikli ortamda saklanan bu oyların sayımı aynı anda yapılıyor. 

Açılan sandıklar sandık görevlileri ve gözlemciler tarafından sayılmaya başlandı.

HT