Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Commerzbank: TL büyük bir ihtimalle pozitif bir başlangıç yapar

Commerzbank gelişen piyasalar kıdemli ekonomisti Tatha Ghose, e-posta notunda TL cinsinden varlıkların seçim sonrası seyrine ilişkin beklentilerini belirtti.

Ghose, “Türk varlık fiyatları, büyük ölçüde siyasi sürekliliğin ve görece istikrarlı hükümetin etkisiyle büyük bir ihtimalle pozitif bir başlangıç yapar.” dedi.

Buna karşın siyasi istikrarın TL için “ilaç” olmadığını ifade eden Ghose, “Merkez Bankası ve para politikasına yönelik riskler arttı.” diyerek görüş bildirdi.

Mizuho Securities: TL seçim belirsizliğinin kaybolmasıyla yükseliyor

Tokyo'da Mizuho Securities Co. baş Döviz stratejisti Kengo Suzuki, TL, seçim belirsizliğinin kaybolmasıyla birlikte yükseliyor." dedi.

Suzuki, lirada geçtiğimiz ay kaydedilen önemli kaybın, yatırımcılar Türk ekonomisini ve hükümet politikasını değerlendirirken sıçrama için alan tanıdığını belirtti.

HSBC Bank: Enflasyona odaklanılırsa TL kayıplarının önemli kısmını geri alabilir

Aralarında Londra'da bulunan Murat Toprak'ın da bulunduğu HSBC Bank Plc. stratejistlerinin notunda, liranın olası seyrine dair değerlendirmede bulunuldu.

HSBC analistlerinin notunda, "Daha sürdürülebilir bir ekonomi politikası takip edilirse, daha sıkı para politikası ve mali görünüm ile büyümedense enflasyona daha fazla odaklanılırsa, TL sert kayıplarının önemli bir kısmını geri alabilir." ifadesine yer verildi.

Daiwa Securities: TL'de yükseliş kısa vadeli olabilir

Tokyo'da Daiwa SB Investments Ltd. kıdemli fon yöneticisi Takeshi Yokouchi, TL'nin kısa vadeli destek bulabileceğinin altını çizdi; buna karşın TL'de yükselişin kısa vadeli olabileceği uyarısında bulundu.

Yokouchi, "TL, Erdoğan'ın zaferinin seçim belirsizliğini kaldırmasıyla TL kısa vadeli destek buluyor; fakat muhtemelen kısa vadeli olabilir." dedi.

Enflasyonun zayıf lirayla hız kazandığını hatırlatan Yokouchi, cari açık ve gelişen piyasalara yönelik inatçı negatif algıya dikkat çekerek "Lira ve Türk varlıkları büyük bir ihtimalle herhangi bir satış dalgasına karşı en kırılganlar arasında bulunmayı sürdürecek." dedi.

TD Securities: TL dolar karşısında 4.55 - 4.60 bandına yükselebilir

TD Securities gelişen piyasalar kıdemli stratejisti Mitul Kotecha, "TL'nin Erdoğan'ın zaferi sonrasında ilk tepki olarak dolar karşısında kısa vadeli kazanç elde etmesi bekleniyor." dedi.

Kotecha, "Piyasa, istikrar ve sürekliliğe rejim değişikliğiyle gelen belirsizlikten daha fazla değer verir; TL dolar karşısında 4.55 - 4.60 bandına yükselebilir." dedi.

Kotecha, "Buna karşın Erdoğan'ın zaferinin ardından ekonomik ve siyasi ortodoksinin değişmesi çok düşük bir ihtimal. Bu nedenle TL'nin kazançlarını sürdürmesini beklemeyin. Lira büyük bir ihtimalle eninde sonunda negatif seyrine dönecek." şeklinde görüş bildirdi.

SocGen Dolar/TL 5.18 yıl sonu hedefini koruyor

Societe Generale gelişen piyasalar stratejisti Phoenix Kalen, "Cumhurbaşkanı seçim kampanyası konuşmalarında faizleri aşağı çekmeyi taahhüt etmişti. Bu da Merkez Bankası'nın politika bağımsızlığının risk altında olduğunu işaret ediyor." dedi.

SocGen'in mevcut işlem tavsiyelerini koruduğunu belirten Kalen, iki ülke arasındaki politika ayrışması ve ekonomik performans farkı nedeniyle lirada rand karşısında kısa pozisyon öneriyor.

Kalen, dolar/TL'de 5.18 yıl sonu hedefini ve 5.5'lik 2019 ortası hedefini sürdürüyor.

Fidelity: Türk piyasalarında rahatlama rallisi yaşanabilir

Fidelity International gelişen piyasalar fon yöneticisi Paul Greer, Türk piyasalarının siyasi belirsizliğin kalkması nedeniyle "küçük bir rahatlama rallisi"nin tadını çıkartabileceğini söyledi.

Buna karşın Greer'a göre Türkiye'de orta - uzun vadeli görünüm zorlayıcı olmayı sürdürüyor ve gerekli derin yapısal reformlar büyük bir ihtimalle yakın bir zamanda gerçekleşmeyecek. 

Kurum, Türk yerel piyasalarına yönelik nötr görünümünü koruyor.