Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan Demirtaş piyasaların seçim sonuçlarına ilk olarak olumlu tepki verdiğini, daha sonra aldıklarını geri verdiğini söyledi. Demirtaş piyasalarda dalgalanmanın sürebileceğini belirtti.

Bloomberg HT muhabiri Burak Karagöz'e konuşan Demirtaş "Son 1.5 ayda Borsada ve kurdaki hareketler gelişen ülkelerdeki dalgalanmaya paraleldi. Şimdi seçimlerden net sonuç çıktı ama dalgalanma devam etme potansiyeli taşıyor. Ekonomiyle ilgili açıklanacak programlar önemli. Bunun netleşmesi 1-2 ayı bulacaktır.

Öte yandan global dengelere bakacağız. Faizlerin arttığı bir ortamda bu dalgalanmadan negatif etkilenme riskimiz var. Faiz artırımlarıyla ekonomi yavaşlayacak. Yani global trendler, iç ekonomide büyümeye ilişkin riskler ve nasıl bir politik ortam olacak bakacağız." dedi. 



"BORSADA EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI DİYEMEYİZ"

Negatif birçok şeyin fiyatlara yansıdığını belirten Demirtaş "ama ciddi toparlanma olması için 3 - 6 ayda içeride ve dışarıdaki gelişmeler belirleyici olacak. Borsada en kötüsünün geride kald söyleyemeyiz ama diplere yakın olabiliriz" diye konuştu.