Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Seçim sonrası sert dalgalanmaların gözlendiği Dolar/TL yeni günde de dalgalanmayı sürdürdü.

Kur güne 4.62 seviyelerinde başlayıp 4.65'e yükseldi. Kur günün 2. yarısında düşüşe geçerek 4.60'ın altına geriledi. ABD büyüme verisinin beklentilerin altında kalması da Lira'yı destekledi ve  kur 4.57'ye kadar geriledi. Dolar dün akşam saatlerinde de 4.60'ın altına gevşemiş ancak burada tutunamamıştı.

Euro 5.36'dan 5.30'a, sterlin 6.07'den 5.99'a kadar geriledi.. Borsa ise bugün %0.3 artışla 96 bin puan seviyelerinde


"LİRA'DA STABİLİZASYON BEKLİYORUM"

Unicredit Bank EM Stratejisti Kiran Kowshik Lira'da gönümüzdeki 3 ay diğer gelişen ülke paralarına kıyasla stabilizasyon beklediğini belirtti.

Gigant Swiss Consulting'den Aysun Karaytuğ Bloomberg HT'ye "enflasyonda çift hanelerdeyiz, hala zirveleri görmediğimizi söyleyebiliriz, zirveye ulaştıkça kur üzerinde tekrar baskı yaratacak gibi görünüyor." diye konuştu.

A1 Capital Analisti Yunus Şahin Bloomberg HT'ye daha önceki negatif ayrışma sonrası TL varlıklarda son 1 haftada pozitif ayrışma olduğunu hatırlattı. Şahin piyasaların hükümetten gelecek açıklamaları ve yeni kabinenin nasıl şekilleneceği konusunu takip edeceğini söyledi.

Dün Bloomberg HT'de Küresel Piyasalar programına konuk olan TEB Yatırım/BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte ise yabancı yatırımcı enflasyonun düşeceğine ve piyasanın dengelendiğine inandırılabilirse piyasalarda iyileşme görülebileceğini söyledi.