Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilli seçimlerinin ardından 4.66'dan 4.53'lere gerilemiş ancak bu seviyelerde kalıcı olamamıştı.  Dün akşam saatlerinde 4.60'ın altına sarkan kur yeni günde 4.55'e kadar geriledi, ardından 4.57'ye yükseldi.

Kur, ABD Başkanı Donald Trump'ın üst düzey Beyaz Saray yetkililerine Dünya Ticaret Örgütü'nden çıkmak istediğini ifade ettiği yönündeki haberin ardından tekrar 4.59'u gördü. ABD endeks vadelileri, haberin ardından kazançlarını azalttı. Avrupa hisseleri yönünü aşağı çevirdi.



Euro hafif artışla 5.32'de, sterlin de %0.1 düşüşle 5.99'da seyrediyor.

Uzmanlar, yeni oluşacak kabinenin ve ekonomi yönetiminin piyasalar için önemli olduğuna dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi 8 Temmuz'dan sonra açıklayabileceğini ifade etti.
 
TL EN İYİ PERFORMANSI KAYDETTİ

Merkez Bankası'nın 23 Mayıs'ta başlayan sıkılaştırma adımlarından bu yana Türk Lirası tüm gelişen piyasa paralarından daha iyi performans gösterdi. Çoğu gelişen ülke para birimi dolara karşı bu dönemde düşerken Lira ise değer kazandı.

"4.40'LARA GİDİŞ BEKLEMEM"

ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Can Pamir Bloomberg HT'ye dünkü değerlendirmesinde OHAL'in kaldırılması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından piyasalarda çok olumlu gidişat olmayacağını öngörerek "Bir miktar düzeltme olabilir ama bunların akabinde dolarda 4.40 gibi seviyeleri hiç tahmin etmiyorum" diye konuştu.

Türk varlıklarının seçim öncesinden bu yana haftalık performansı: Seçim öncesindeki hafta Liraya karşı düşen dolar, bu hafta da, TL karşısında %2.28 değer kaybetti. 


Credit Agricole stratejisti Guillame Tresca, Lira'nın cazip seviyelerde bulunduğunu ve TL varlıkların diğer gelişen piyasalara kıyasla daha iyi performans göstermeye devam edebileceğini söyledi.