Advertisement
HABERLER ABONE OL

Berat Albayrak Hazine'yi Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten devraldı. Mehmet Şimşek yaptığı konuşmada "gönül rahatlığıyla huzur içerisinde görevimi devrediyorum, zor bir dönem ama inanıyorum ki enerjide gösterdikleri başarıyı burada da ortaya koyacaklardır" dedi.

Berat Albayrak ise  enflasyonu tekrar tek hanelere indirmek için çok yoğun mesai harcayacaklarını ve piyasa ekonomisiyle uyumlu olacaklarının altını çizdi. Albayrak "özel sektör mantığıyla çok daha hızlı hareket eden, aktif yönetim dönemine girecek bir Türkiye var" diye konuştu.

Türkiye'nin güven ve istikrar konusunda güçlü çıpaya sahip bir ülke olduğunu belirten Albayrak "Önümüzdeki dönemde enflasyonu tek haneli rakamlara indirme noktasında yoğun mesai harcayacağız. Yapısal değişim konusunda adımları çok daha hızlı atacağız. Bağımsız kurumların küresel politikalarla uyumlu şekilde eskiden daha başarılı performans göstereceğine şahit olacağımız bir döneme gireceğiz..

Hazine çok güçlü bir insan kaynağı havuzu olan güçlü bir kurum. Mali ve para politikasında yeni kabineyle çok daha hızlı hareket eden bir döneme giriyoruz.

Mali ve bütçe disiplini noktasında dünyaya örnek teşkil edecek, para politikasında da güçlü ve diri bir döneme girilecek.

"PİYASA EKONOMİSİYLE DAHA UYUMLU OLACAĞIZ"

Piyasa ekonomisiyle daha uyumlu ve güçlü olacağız. Enflasyonu tekrar tek hanelere indirmek için çok yoğun mesai harcayacağız. Yapısal değişim konusunda adımları çok daha hızlı atacağız. Küresel finansal sistemle daha entegre olacağız.

Küresel sistemle daha entegre olacağız. Yeni bir Türkiye hikayesi yazacağız" dedi.