Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin tam bir ticaret savaşı şekline dönüşmesinden kaynaklanan gerilimin sonucunda Güney Kore Wonu öncülüğünde düşerken hazine tahvilleri de değer kaybetti. Bölgedeki hisselerin çoğu Çarşamba günkü keskin düşüşün ardından yükseldi.

Singapur'da Mizuho Bank'ta stratejist Ken Cheung, "ABD ile Çin arasında yeniden yükselen ticari savaş tansiyonu Asya para birimlerini baskı altında tuttu" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.7 sıçramasının ardından yatay seyrederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi 2.85 seviyesinde. MSCI EM Asya Endeksi yatay seyretti. Japon Yeni yaklaşık altı ayın düşüğüne inerken, Avustralya Doları yatay seyir izledi.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini 1-1,5 yılın en üst seviyesinde azalttı. Endonezya Rupiahı, Onshore Yuan, Güney Kore Wonu'ndan sonra en çok düşen paralar olurken Offshore Yuan yükseldi. Bank Of Kore, politika faizinde beklentilere paralel olarak değişiklik yapmadı.

Endonezya'da Bank of Indonesia FX ve tahvil piyasalarına çifte müdahalede bulunmayı sürdürdü. Tayvan hisseleri Çarşamba günkü düşüşün ardından sıçradı.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.74 azaltırken 7 günlük ters repo işlemiyle piyasaya 30 milyar yuan (4.5 milyar dolar) değerinde fon sağladı. Güney Kore Wonu, 8 ayın düşüğüne ilerledi. ABD Doları/ Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı konratlar yatay seyir izledi.