Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, Çin'in ticari misilleme planlarını bir süre ertelediğine ve ticaret savaşı sürecinde ABD ile daha fazla görüşme yapacağına dair işaretlerin olduğu bir ortamda Güney Kore Wonu öncülüğünde yükseldi.

Oanda Corp.'ta Asya pAsifik işlemler müdürü Stephen Innes, "ABD ile Çin arasında ikili ticaret görüşmelerinin yeniden başlama olasılığıyla birlikte iyimserlik piyasalara geri döndü" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyrederken bir ay içindeki en büyük haftalık kazancına hazırlanıyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan yükselerek 2.86 oldu.Japon Yeni, Eylül'den bu yana en kötü haftalık kaybına yöneldi. Endonezya Rupiahı, beş haftada ilk haftalık kazancına yöneldi.Tayland Bahtı, 9 ayın düşüğünden sıçradı. Tayvan hisseleri bir aydan daha fazla bir sürede en iyi haftasına yöneldi.

Offshore Yuan ve Endeonezya Rupiahı, Güney Kore Wonu'ndan sonra en fazal değer kazanan para birimleri oldular.  Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini sabit tuttu. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 yükseldi.

Endonezya Rupiahı, beş haftada ilk haftalık kazancına yöneldi.Tayland Bahtı, 9 ayın düşüğünden sıçradı. Tayvan hisseleri bir aydan daha fazla bir sürede en iyi haftasına yöneldi.