Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam Bloomberg HT'de Hande Demirel'in sorularını yanıtladı.

Gelişen ülkelerde satışların bir süre daha devam edeceğini belirten Erlam "Bunun bir sebebi ABD'de sıkılaşan para politikası, dolar üzerinde de bu durumun etkisini hissediyoruz. Diğer yandan ticaret savaşları tartışılıyor, bu da özellikle Çin'le yakın ilişkide olan ülkeleri endişelendiriyor." diye konuştu.

Türkiye, Arjantin gibi piyasalarda endişeye neden olan unsurlar olduğuna dikkat çeken Erlam "Yatırımcılar gelişen piyasaların para politikaları cephesinde neler olacağına dair endişeler besliyor, faizler inecek mi artacak mı..Gelişen ülkelerde enflasyon da yüksek seyrediyor, bunlar yatırımcılar için endişe verici detaylar" ifadesini kullandı.

Merkez Bankası'nın önümüzdeki birkaç toplantısının önemli olacağını belirten Erlam "MB para biriminde istikrar için faizi kullanacaktır diye düşünüyoruz. Enflasyon da kontrolden çıkmış gibi görünüyor" diye konuştu.
 
Yakın vadede yatırımcıların huzursuz hissiyatını sürdürebileceğini belirten Erlam MB güçlü bir duruş sergilerse yatırımcının hoşuna gideceğini ve para biriminde istikrar sağlayabileceğini sözlerine ekledi.