Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:45'te güncellendi)

Yatırımcılar ticaret gerilimi karşısında düşen kazançlara odaklanmaya devam ederken, teknoloji hisseleri ABD Borsalarının gerilemesine yol açtı. Dolar ve Hazine tahvilleri düştü. Nasdaq 100 Endeksi,Tesla, Hasbro ve Dish Network öncülüğünde üç gündür ilk kez geriledi. S&P 500 Endeksi eneji hisselerindeki düşüş finans sektörü tarafından dengelenirken 2.800 seviyesinde tutundu. Bank of America ve Blackrock'ın karlılık oranları beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

10 yıllık Hazine tahvil getirileri yükselirken, ABD perakende satışların yukarı revizyonuyla dolar düştü. Suudi Arabistan'ın bazı müşterilerine fazladan petrol tedarik edebileceğinin duyulmasıyla, Batı Teksas Petrolü (WTI) varil başına 70 doların altına geriledi.

OppenheimerFunds Inc'da şef yatırım yetkilisi Krishna Memani, "Her şey yolunda devam ederse ve ticaret göreceli bir konu olarak kalırsa, birkaç aydır ne yapıyorsak onu yapmaya devam edeceğiz"

Putin ve Trump'ın görüşmesi sonrasında ticaret savaşında tırmanmaya dair yeni bir işaret gözlemlenmezken, yatırımcılar birkaç gün içerisinde açıklanacak olan ekonomik verilere ve şirket karlarına odaklanmış vaziyette bulunuyor. Bu hafta içerisinde Fed Başkanı Jerome Powell'ın daha fazla sıkılaşma için zemin hazırlanması bekleniyor.

Piyasalarda bu hafta izlenecek önemli olaylar şöyle;

*Kar sezonu devam ediyor. Karlarını açıklayacak şirketler arasında Bank of America, BlackRock, Goldman Sachs, Morgan Stanley, American Express, Netflix, Microsoft, Taiwan Semiconductor Manufacturing, Unilever, Johnson & Johnson ve IBM yer alıyor.

*ABD Başkanı Donald Trump ve Ruısya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk zirvelerini gerçekleştirecek.

*Fed Başkanı Powell Senato Bankacılık Komitesi'ne yarı yıl Para Politikası Raporu'nu sunacak ve kanun koyucuların sorularını yanıtlayacak.

Hisse Senetleri

* S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 düştü. Dow Jones yüzde 0.2 yükseldi ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 0.3 geriledi.

*İngiltere'de FTSE 100 Endeksi üç gündür ilk kez yüzde 0.8 düştü.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 düşüş kaydetti.

*Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 geriledi.

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

*Euro yüzde 0.2 değer kazandı ve 1.1711 dolardan işlem gördü.

*Sterlin yüzde 0.1 yükseldi ve 1.3234 dolara çıktı.

*Japon yeni çok fazla değişmedi ve 112.31 seviyesinden işlem gördü.

Tahviller

*ABD 10 yıllıkları 3 baz puan yükselerek yüzde 2.86'ya yükseldi. 30 yıllıklar da 3 baz puan yükseliş kaydetti ve yüzde 2.96 oldu.

*İtalya'da 10 yıllık tahvil getirileri 3 baz puan yükseldi ve yüzde 2.58'e yükseldi.

Emtia

*Batı Teksas Petrolü (WTI) yüzde 3.9 düştü ve varil başına 68.24 dolara geriledi.

*Altın çok fazla değişmeyerek ons başına 1,241.06 dolarda seyretti.

(23:45'te güncellendi)