Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore Wonu, ticaret savaşının Güney Kore ekonomisine zarar vereceği endişeleriyle düşerken diğer Asya para birimlerinin çoğu dar bir aralıkta işlem gördü. Bölgesel hisseler, Çin ekonomisindeki büyümenin son çeyrekte yavaşladığına dair veri sonrası düştü, hazine bonoları karışık seyretti.

Hong Kong'da Mizuho Bank'ta stratejist Ken Cheıng, "Asya para birimleri Çin büyüme ivmesinin yumuşadığına dair önyargıların zayıflamasıyla birlikte karışık seyretti" açıklamasını yaptı.

Güney Kore Wonu, Güney Kore Merkez Bankası'nın (BOK) uyarısının ardından Ekim'den bu yana en düşük seviyesine indi. MSCI Em Asya Endeksi düştü, Hong Kong hisseleri düşüşe öncülük yaptılar.

Çin'de GSYİH ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6.7 artarak 2016'dan bu yana en yavaş büyümesini kaydetti. Bir önceki çeyrekte ise büyüme yüzde 6.8 seviyesinde gerçekleşmişti. Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini yüzde 0.05 azaltırken, piyasaya ters repo işlemiyle 22 Şubat'tan bu yana en yüksek tutar olan 300 milyar yuan (45 milyar dolar) fon sağladı.

Güney Kore Merkez Bankası (Bank of Korea - BOK) Başkanı, ticaret savaşlarının Güney Kore'de ihracata, yatırımlara ve piyasalara zarar verebileceği uyarısında bulundu.

ABD Doları /Hinfdistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı konratlar yatay seyir izledi.Tayland Bahtı, SET Endeksi Nisan'dan bu yana en iyi haftasını geçirmesine rağmen 9 ayın düşüğüne yakın.