Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Trump, Helsinki'de Putin ile biraraya gelmesinden bir gün sonra Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahalesini kabul ettiğini ve ABD istihbarat bürosuna tam güven duyduğunu açıkladı. 

ABD Başkanı ayrıca Rusya Devlet Başkanı ile olan görüşmesini "en başarılı ziyaret" olarak niteleyerek, "kenetlenmenin düşmanlık etmekten daha iyi olduğunu" kaydetti.

Öte yandan Trump'ın Putin ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamalarla bugünkü açıklamasının çeliştiği belirtiliyor. Trump Helsinki'deki basın toplantısında, " Bazı insanlar bana geldi ve bunu yapanın Rusya olduğunu düşündüklerini söyledi. Ben Başkan Putin ile görüştüm ve bana Rusya olmadığını ifade etti. Bunu yapanın Rusya olduğunu düşünmek için herhangi bir sebep göremiyorum" demişti.

Trump açıklamasının ardından dün Helsinki'de söylediği sözleri açıklığa kavuşturmak için, "Daha açık olmam gerekirdi. Bunu yapanın Rusya olduğunu düşünmek için herhangi bir sebep göremiyorum yerine, bunu yapanın Rusya olduğunu düşünmemek için herhangi bir sebep göremiyorum' demek istemiştim." diye konuştu.