Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge Bloomberg HT'ye Türk varlıklarına ilişkin beklentilerini anlattı. Tözge kurda stabilizasyon için gerekenleri ve TCMB beklentilerini paylaştı.

FAİZ

Faizlerde görüntü enflasyon sonrası iyice bozulmuş durumda. MB'nin faiz artışına devam edebileceği beklentisi verim eğrisinin kısa tarafını olumsuz etkiledi.

Dün 2. seansta kurdaki rahatlama tahvil faizlerine bir miktar olumlu yansıdı. Burada belirleyici lan kurdaki volatilite, MB'nin atacağı adım ve enflasyon verisi olacak.

Enflasyonda nerede zirve yapacağımız önemli, MB'nin atacağı adımlar tahvil faizleri üzerinde bire bir etkili olmaya devam edecek.

MERKEZ BANKASI

Piyasa 50 - 100 baz puan arası faiz artışı bekliyor. Biz de 75 baz puanlık faiz artışı bekliyoruz.

Borsa

Birkaç gündür Türk varlıklarında olumlu seyir var. Kurda geçen Çarşamba'dan beri volatilite düştü, kurda belirsizliğin azalması TL varlıklara olumlu yansıyor.

Kurda düzeltme hareketi devam ederse borsanın yukarı hareket etmesi mümkün. 92 bin 500 seviyesi önemli, burayı geçersek 95 bine doğru hareketlenme olabilir.

DOLAR

MB'nin atacağı adım ve önümüzdeki enflasyon verisi kritik. MB faiz artırsa bile enflasyonda yükseliş o kadar sert oluyor ki MB'nin sunduğu faizin reel bakımdan yeterliliği ana gündem maddesi. Eğer MB'nin adımı enflasyonda daha yumuşak geçişi mümkün kılarsa TL'de stabilizasyon görebiliriz.

EKONOMİDE GÖRÜNÜM

Orta vadeli planın açıklanması, yeni ekonomi yönetiminin detaylarının daha fazla belli olması piyasalar üzerinde belirleyici olacak.

Değerlemelere bakınca Türk varlıklarında sorun yok. Korkulan bir yükseliş senaryosundan bahsetmek için erken.