Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk olan İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Turgay Ozaner yabancı yatırımcıların Türkiye'ye negatif bakışı olduğunu belirterek iyi bir hikaye gerektiğine dikkat çekti.

Ozaner "hisse senedinde yabancı fonlardan gelen satışlar da bu negatif bakışı gösteriyor..Bizim İyi bir hikayeye ihtiyacımız var. Daha dibe vurduk mu vurmadık mı bilemiyorum fakat iyi bir hikayeyle bunu hızlı bir şekilde çevirebileceğimize inanıyorum" dedi.

Merkez Bankası'nın, hükümetin, Hazine'nin çok proaktif olması gerektiğini belirten Ozaner "Örneğin hafta sonu SPK bir tebliğ çıkardı ama ciddi tepki gelince iptal edildi, doğru bir karardı.

Şuna karar vermeliyiz; öncelik enflasyon mu, büyüme mi? Bana kalırsa Türkiye'nin en büyük ekonomik problemi enflasyon. Enflasyonla ciddi biçimde mücade edilmeli, onu düşürünce cari açık da, güven de, büyüme de ardından gelir..Burada MB'nin bağımsızlığı çok önemli. Sadece sözlü değil pratikte de yatırımcının bunu görmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

MB'nin piyasanın gerisinde kaldığını kaydeden Ozaner "Bir şeyi yavaş yavaş yapmaktansa yukarı çıkartıp aşağı indirmek piyasa için daha olumlu olur diye düşünüyorum. Bu bağımsızlığı yatırımcı görmeli, bu yatırımcıya güven getirir" dedi.

Ozaner 24 Temmuz'daki MB kararının bu anlamda önemli olacağını dile getirdi.