Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük yuan fixingini iki yıldan daha fazla bir sürenin en büyük seviyesinde aşağı çekmesinin ardından düştü. 

Japonya, Çin ve Hong Kong hisseleri geriledi, Hindiistan ve Avustralya'da hisse senetleri yükseldi. Offshore yuan, dolar karşısında bir yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. S&P 500 endeks vadelileri, ABD Borsalarının Perşembe gününü hafif ekside kapatmasının ardından aşağı yönde hareket etti. Dolar istikrar sağladı ve Hazine tahvili faizleri yükseldi.

PBOC'nin Perşembe günü yuan fixingini 6.7 dolar seviyesinin üzerine çekmesinin ardından Çin varlıkları, piyasalarda odak noktası oldu. Dolar/yuanda 6.7 seviyesi, piyasa oyuncuları tarafından "son nokta" olarak görülen psikolojik bir seviyeydi.

Bunun öncesinde, dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Fed'in faiz artırması konusunda mutlu değilim" açıklamasının ardından değer kaybetti. Bir yandan, bilanço sezonunda şirketlerden gelen kar açıklamaları, karışık bir resim çiziyor. 

Piyasalar

*Japonya'da Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 13:15'te yüzde 0.6 aşağıda seyretti.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi.

*Güney Kore'de Kospi Endeksi, yüzde 0.1 kazanç sağladı.

*Hong Kong'da Hang Seng göstergesi, yüzde 0.5 kaybetti. Şangay Bileşik Endeksi ise yüzde 0.7 kadar düşmesinin ardından kaybını azalttı ve yüzde 0.1 aşağıdan işlem gördü.

*S&P 500 endeks vadelileri, yüzde 0.2 aşağıdaydı. Gösterge endeks, Perşembe gününü yüzde 0.4 ekside tamamladı.

*Yen, yüzde 0.1 güçlenerek 112.34 dolara çıktı.

*Offshore yuan, dolar karşısında yüzde 0.7 zayıflamasının ardından yüzde 0.4 daha kaybetti ve parite, 6.8211'den işlem gördü.

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.1649'a çıktı.

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, yüzde 2.84'e tutundu.

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 0.4 yukarıda varil başına 69.75 dolardan işlem gördü.

*Altın, yüzde 0.3 düştü ve ons başına 1,219.61 dolardan alıcı buldu.