Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ANKARA (A.A) - Rekabet Kurulu kararları, kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre Kurul, Alpaslan II Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.'nin yüzde 100 oranında hissesinin Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. tarafından devralınmasına izin verilmesine karar verdi.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yetkili satıcıları arasında fiyat farklılıkları yaratarak haksız rekabete sebep olduğu iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

Kurul, MWM Holding GmbH ve MWM GmbH'nin tam kontrolünün Caterpillar Inc. tarafından Caterpillar Investment GmbH&Co KG kanalıyla devralınması işlemi ile Kale Nobel Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin yüzde 50'sinin SHCO 20 S.a.r.l. tarafından devralınması işlemine 4054 sayılı Rekabet Kanununun ilgili maddesi ve 1997/1 sayılı Tebliğde belirtilen nitelikte hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından izin verdi.

Otomotiv endüstrisi için far ve benzeri aydınlatma donanımı imal eden Odelo grubunun Almanya ve Slovenya'daki fabrikaları ile birlikte Bayraktarlar Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, Unit Investment N.V.'nin sahip olduğu Yeni Elektrik Üretim A.Ş.'nin yüzde 40 oranında hissesinin Ansaldo Energia S.p.A. tarafından devralınması işlemi ile CMA CGM SA'nın hisse senedine dönüşecek tahvillerinin Yıldırım Holding A.Ş. tarafından devralınması işlemlerine izin verilmesine karar verdi.

International Power Plc.'nin kontrolünün GDF Suez SA tarafından, Global Air Repair Holdings S.A.R.L. tarafından da MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 60 oranında hissesinin devralınması işlemine hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından izin verildi.

Kurul, Yıldız Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. tarafından Masstaş Mudurnu Abant Sunta San. ve Tic. A.Ş.'nin yüzde 99,998 hissesinin devralınması, Southeast Europe Equity Fund II (B) P'nin, Tpack S.a.r.l aracılığıyla Propak Ambalaj Üretim ve Pazarlama A.Ş.'nin yüzde 80 oranında hissesini devralması işlemlerine de izin verdi.