Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bilanço beklentileri ile ralli yapan bankacılık sektöründe kazançları abartılı bulan yatırımcıların öğlen seansında satışa yönelmeleri Bankacılık endeksini aşağı çekiyor.

Garanti Bankası’nda 250 milyon TL’yi de geçen işlem hacmi sonunda hisse senedi %2.11 aşağıdan işlem görüyor, GARAN’daki kayıplar bileşik endeksi de yaklaşık olarak 175 puan zayıflatıyor. Diğer yandan Bankacılık Endeksi’nin de %1 aşağıda olduğu gözleniyor. Gıda Endeksi’ne (+ %1.25) , Teknoloji (+ %1.76) ve Bilişim Endeksleri’nin ( + %1.85) eşlik ettiğini görüyoruz. Üç endeks de Borsanın geneline oranla kuvvetli bir performans gösteriyorlar. Bilişim ve Teknoloji hisselerinin sene başından bu yana sırasıyla %15.83 ve %8.28’lik bir başarısı olduğu da göze çarpıyor. Bu getiriler, yine yıl başından bu yana - %1.45 götürüsü olan İMKB 100’e göre çok daha kuvvetli.

Gösterge tahvilin faizinde ise dar bantta seyir sürüyor, bileşik getiri şu sıralar %8.42’den işlem görüyor. Dolar / TL ise Cuma kapanışının altında işlem görüyor. Sepet ise 1.8561 seviyesinde. Bilindiği gibi sepet yarım Euro, yarım Dolar’dan oluşuyor.

ABD vadelileri bir miktar olumlu görüntü vermesine rağmen endeksin kendi iç dinamikleri ile dalgalandığı göze çarpıyor. Avrupa’da ise perakende sektörüne gelen alımlar moral veriyor. Haftanın devamında hem Avrupa’da hem de iç tarafta yoğunlaşacak bilanço açıklamaları önemli olacak. İMKB 100’de yarın bilanço açıklaması beklenen şirketler Türkiye Ekonomi Bankası AŞ ve Türk Telekom AŞ olacak.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın "Önümüzdeki günlerde piyasadan likidite çekeceğiz" açıklamasının ardından faize satış geldi. Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8.47'den kapanırken, günün büyük bölümünü artı seyirle sürdüren İMKB yüzde 0,62'lik kayıpla kapanışı yaptı.