Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg'in beklentisinin 2,4 milyar dolar olacağı yönünde olan tüketici kredileri, ABD'de Aralık ayında 6,1 milyar dolarlık artış kaydetti.

ABD'de kredi kartı borçları da Aralık ayında, Ağustos 2008'den bu yana ilk kez yükseldi. Kredi kartı borçları yüzde 3,5'lik artış ile 2,3 milyar dolara çıktı.

Kredi kartı harici krediler ise yüzde 2,8'lik artış ile 3,8 milyar dolar oldu.

Bu arada Kasım ayına ilişkin tüketici kredileri rakamı da 1,35 milyar dolardan 2 milyar dolara revize edildi.

Tatil satışlarının artmasıyla iki yıldan fazla sürede kredi kartı ücretlerindeki ilk artışın öncülüğünde; ABD tüketici kredileri Ekim ve Kasım ayında olduğu gibi aralık ayında da yükseldi.

FED'in açıklamasına göre tüketiciler; borçlanmalarını aralık ayında 6.1 milyar dolar yükselttiler. Böylece tüketici borçlanmaları 2.41 trilyon dolara ulaşmış oldu. Bloomberg'ün yaptığı araştırmaya göre ise Aralık ayı borçlanmasının ortalama tahmini ise 2.4 milyar dolardı.

FED'in açıklamasına göre kredi kartı borçlanması yüzde 3,5; otomobil kredisiyle borçlanma ise yüzde 2,8 yükseldi. Aralık kazançlarına rağmen; borçlanma 3 yıldan daha fazlasının en düşüğü olan Eylül ayından yüzde 0,7 daha yüksek; zirve olan Temmuz 2008'in ise yüzde 6.6 altında.