Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD, Çin'in “değeri düşük tutulan” Yuan'a karşı, Brezilya'nın desteğini almaya çalışıyor. Latin Amerika'nın lideri Brezilya da, ülkeye Çin'den gelen ucuz mallar ve yükselen Brezilya Reali'nden sıkıntı duymasından ötürü, ABD, Brezilya'nın iyi bir ortak olacağına inanıyor.

ABD Hazine Bakanı Tim Geithner, Pazartesi günü yaptığı Brezilya ziyaretinde, G-20 toplantılarının öncesinde konuyu açtı. Sao Paulo'da bir işletme fakültesinde konuşma yapan Geithner, Brezilya'nın sıcak para akışıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Geithner, sıcak paranın olumsuz etkililerin “diğer bazı gelişen ülkelerin politikaları sebebiyle” arttığını vurguladı. Yuan sıkıntısını sıkça ifade eden Hazine Bakanı, “Bazı gelişen ülkelerin paralarını değersizleştirmek üzere bir politika uyguladını” söyledi.

Brezilya'nın Yuan konusunda ABD ile herhangi bir işbirliği, Latin Amerika ülkesi için ciddi bir değişim olacak. Brezilya'nın eski başkanı Lula da Silva, Brezilya'nın diğer gelişen ülkelerle birlik olmasının önemini sıkça ifade etmişti.

Bazı yöneticiler ise, Yuan konusunda ABD için Brezilya'dan daha ii bir ortak bulunamayacağını düşünüyor