Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya'nın dördüncü büyük bankası National Australia Bank'ın beklenenin üzerinde kâr açıklamasıyla banka yüzde 2.5 değerlendi. Ülkenin en büyük bankası Commonwealth Bank of Australia ise yüzde 0.8 artış kaydetti. Japan Tobacco Inc. (JTI), şirketin yıllık kâr beklentisini yukarı çekmesinin ardından yüzde 0.9 yükseldi. Gigabyte Technology Co., Intel Corp. çipleri olan bilgisayarları geri çağıracağını duyurmasının ardından yüzde 3 değer kaybetti. Tayvan'ın en büyük çip üreticisi Powechip Technology Corp. ise zarar açıklaması üzerine yüzde 1.3 düştü.

Genel olarak şirket kazançları ve faaliyetlerinin, ekonominin somut toparlanmasına destek olduğunu belirten Oengana Capital Ltd.'in yöneticilerinden Tim Schroeders, "özellikle ABD'de hızlanan şirket faaliyetleri, uzun vadede direncin artacağına ilişkin düşünceleri de kuvvetlendiriyor" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 139.63 puana çıktı ve 19 Ocak'tan bu yana en yüksek kapanış seviyesine yaklaştı. Endekste yükselen ve düşen hisse sayısı birbirine eşit seyretti. MSCI Asya Pasifik Endeksi geçtiğimiz hafta en büyük haftalık değerlenmesini yaşayarak yüzde 1.4 artış kaydetti.

Finansal hisseler MSCI Asya Pasifik Endeksi'nin bugünkü kazançlarının büyük çoğunluğunu oluştururken, teknoloji şirketleri ise düşüşün başını çekti.