Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar ve Yen, Asya Borsalarındaki yükseliş, Almanya ve ABD'den gelecek olan ve ilerleme kaydetmiş olması beklenen verilerin öncesinde önemli para birimlerin çoğunluğu karşısında geriledi. Sterlin, İngiltere'de mağaza satışlarındaki artış ve konut piyasasındaki gelişme sonucunda Dolar karşısında 4 günden bu yana ilk kez değer kazandı. Güney Kore Wonu ise ülkenin merkez bankasının bu hafta enflasyon önlemi kapsamında faiz artıracağına yönelik spekülasyon sonucunda yükseldi.

Dünya genelinde ekonomik büyümenin somut olduğuna dikkat çekerek, piyasaların da iyi seyrettiğini belirten ICAP Australia Ltd.'ın kıdemli ekonomistlerinden Adam Carr, bunun daha güvenli para birimleri üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

Dolar, Euro karşısında değer kaybederek 1.3583'ten 1.3618'e geriledi. Yen ise Euro karşısında 111.82'den 112.06'ta düştü. Dolar, Yen karşısında da değer kaybederek 82.33'ten 82.28 seviyesine geri çekildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Standard&Poor's 500 de dün yüzde 0.6'lık kazançla günü sonlandırmıştı.

Almanya'da sanayi üretiminin Aralık ayında bir önceki aydan yüzde 0.2 artış kaydetmiş olması bekleniyor. ABD'de ise küçük ölçekli şirketlerin iş dünyası güven endeksinin Ocak ayında 92.6'dan 94'e yükselmiş olduğu öngörülüyor.