Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransız Societe Generale bankası, bu yıl enflasyonist baskıların hisse senetlerinin kazançlarını engellemesiyle Çin, Brezilya ve diğer gelişmekte olan ülke ekonomilerinde emtia getirilerinin hisse senetlerini geçeceğini belirtti.

Paris merkezli bankada emtia analisti olan Jeremy Friesen, Çin önderliğindeki gelişen ülke ekonomilerindeki hammadde tüketimindeki artışın -fiyatların yükselmesine rağmen- süreceğini söyledi. Friesen, emtia üretmek için yatırımları ve tüketimi rasyonalize ederek fiyatların yükselmek zorunda olduğunu vurguladı.

EPFR Global, geçen hafta, enflasyon kaygıları ve hisselerin değerlenme endişesiyle yatırımcıların gelişen ülke Borsalarından sermayelerini çektiğini açıkladı. Çekilen sermayenin 2 Şubat'ta sona eren haftada toplamda 7 milyar dolar olduğu belirtildi.

Çin'de tüketici fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3.3 artarak hükümetin hedefi olan yüzde 3 sınırını aştı. Merkez İstatistik Bürosu'na göre, Güneydoğu Asya'nın en büyük ekonomisi olan Endonezya'da enflasyon, geçen ay yüzde 7.02 ile 21 ayın zirvesine çıkmıştı.