Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ADANA (A.A) - 08.02.2010 - Durmuş Ali Başkan - Mısır'daki olayların ardından üretimine 31 Ocak Pazartesi gününden itibaren ara veren Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa Global'ın Kahire'deki Fabrikası'nda bugünden itibariyle yeniden üretime başlandığı bildirildi.

Temsa Global Fabrikası Genel Müdürü Ayhan Dayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da sokağa çıkma yasağı uygulamasının yumuşatıldığını, internet ve telefon gibi iletişim olanaklarının normale döndüğünü ve bankaların da çalışmaya başladığını söyledi.

Dayoğlu, ülkede yaşamın kısmen normalleşmeye başlamasıyla birlikte kendilerinin de personelin fabrikaya gidiş-gelişi ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Olaylar nedeniyle üretime 31 Ocak Pazartesi günü itibariyle ara vermiştik. 9 günlük aranın ardından bugünden itibaren yeniden üretime başladık. Kahire'nin değişik noktalarında oturan çalışanlarımız tesislere kolaylıkla ulaştılar. Herhangi bir problem yok. Herkes işinin başında. Artık önümüze bakacağız. Son 10 gün içerisinde karşılaştığımız olayların yarattığı sorunların çözülmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.''

Sabancı Holding iştiraklerinden Mısır'da faaliyet gösteren Temsa Global tesislerinde, ülkede yaşanan olaylar nedeniyle 31 Ocak tarihi itibariyle üretime ara verilmişti.

2008 yılının nisan ayında üretime başlayan Temsa Mısır Fabrikası 40 milyon dolarlık yatırımla Mısır'ın başkenti Kahire'ye 50 kilometre uzaklıktaki 10. Ramadan Sanayi Bölgesi'nde 80 bin metre karelik alan üzerinde inşa edildi. 1000 otobüs ve midibüs üretme kapasitesine sahip fabrika, üretilen otobüsler ve midibüsleri başta Mısır olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Ürdün, Lübnan Sudan, Libya, Tunus, Cezayir ve Suudi Arabistan gibi Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Körfez ülkelerine pazarlayarak ihracat yapıyor.

Fabrikada 5'i Türk, 281 kişi çalışıyor.

Bu arada, Sabancı Holding'e bağlı Kordsa Global Mısır tesislerinde de üretime dünden itibaren başlandığı öğrenildi.