Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Açıklamaya göre, Montevideo Limanı'ndan 22 Ocak 2011'de yola çıkan Simmental, Hereford ve Angus cinsi 6-8 aylık besi danası yüklü geminin, 12 Şubat 2011'de İzmir Limanı'nda olması bekleniyor.

Danalar buradan, Aydın'ın Çine ilçesindeki Ege Et tesislerine götürülecek. Ege Et tesislerinde 120 ila 180 gün beslenecek hayvanlar yine aynı yerde kesildikten sonra Uyum Gıda'nın İstanbul'daki et entegre tesisine sevk edilecek.

Karkas et burada her türden et ürününe çevrildikten sonra Uyum mağazalarında satışa sunulacak. Uyum Marketleri, Temmuz ayından itibaren yaklaşık bir yıl boyunca ithal ettiği bu hayvanlardan elde edilen et ürünlerini satacak.

Açıklamaya göre sığırlar, Çalışkan İç ve Dış Ticaret aracılığıyla, Uruguay'ın Horizon Trading firmasından satın alındı. Hayvanlar, sığır nakliyesi için dizayn edilmiş gemide, veteriner hekimlerin kontrolünde yolculuk ediyor.

2 bin hayvanın Temmuz ayında başlaracak kesiminin Ekim'de bitirilmesi planlanırken, firma Mayıs-Haziran aylarında bin, Aralık ayında da 2 bin tane daha hayvan ithal edecek.

Uyum Gıda Genel Müdürü Sait Koç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şunları ifade etti:

''Uyum müşterilerini her zamanki gibi kaliteli, sağlıklı ve hijyenik et ve et mamulleri ile buluşturmaya çalışıyoruz. Öte yandan, önümüzdeki Temmuz ayından itibaren, et tedarikinin en sıkıntılı olduğu dönemlerde, fiyatların hareketlendiği aylarda Uyum, müşterilerine yüksek kaliteyi uygun fiyatla sunma imkanı bulacak. Bu operasyon, gıda perakendesi sektöründe bir ilk olması açısından da önemlidir.''