Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İstanbul, gayrimenkul alımı ve satımı için en çok tercih edilen Avrupa kenti oldu. Geçen yıl aynı sıralamada 5. il olan İstanbul, bu yıl listeye ilk sıradan girmiş oldu. Yunanistan’ın başkenti Atina ise ekonomik kriz nedeniyle sıralamada altlarda yer aldı. 
 
Geçen yıl Avrupa'da emlak satın alınacak en iyi 5. il olan İstanbul, bu yıl listeye ilk sıradan girdi. Uluslararası danışmanlık şirketi Pricewaterhouse Coopers’ın (PWC) yaptığı bir araştırma, İstanbul’un, Avrupa’da emlak satın alınacak en iyi yer olduğunu ortaya koydu.

Şirketin 600 emlakçıyla yaptığı anket sonucuna göre, katılımcıların çoğu, 27 Avrupa şehri arasında en iyi yatırım yapılacak yer olarak İstanbul’u seçti. Araştırmada İstanbul’un geçen yılki ankette beşinci sırada yer aldığına dikkat çekilerek, Türkiye ekonomisinin 2010'un 3. çeyreğinde yüzde 5,5'lik büyüme kaydettiği hatırlatıldı.

"İstanbul, yatırımcıların kendilerini güvende hissettikleri şehirlerden biri" sonucunun çıktığı araştırmada, Londra ikinci, Münih ise üçüncü sırada yer aldı. İrlanda’nın başkenti Dublin ile Yunanistan’ın başkenti Atina ise bu ülkelerdeki ekonomik kriz nedeniyle sıralamada altlarda yer aldı.

Pınar Sungur (psungur@bloomberght.com)