Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ANKARA (A.A) - 08.02.2011 - Bitlis'te 31 köy yolu, Gümüşhane'de de Gümüşhane-Yağmurdere-Araklı karayolu Kostan Dağı mevkisinde, Gümüşhane-İkisu-Şiran karayolu da Tarsun Dağı mevkisinde ulaşıma kapandı.

Bitlis Valiliğinden, yapılan açıklamada, kentte 31 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Açıklamada, köy yollarının ulaşıma açılması ve vatandaşların sıkıntı yaşamaması için, İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kent merkezinde kar kalınlığının 64 santimetre, yüksek kesimlerde ise 80 santimetre olduğunu bildirdi.



-GÜMÜŞHANE'DE KAR YAĞIŞI



Gümüşhane'de iki gündür aralıklarla süren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Karayolları yetkililerinden alınan bilgiye göre, yörede dün başlayan kar yağışı nedeniyle Gümüşhane-Yağmurdere-Araklı karayolu Kostan Dağı mevkisinde, Gümüşhane-İkisu-Şiran karayolu da Tarsun Dağı mevkisinde ulaşıma kapandı.

Trabzon-Gümüşhane sınırındaki 2 bin 100 rakımlı Zigana Geçidi'nde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaşırken, yoğun sis ve kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri Zigana Geçidi'nde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için üç ayrı ekiple yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, bin 704 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli giriş ve çıkışındaki buzlanmaya karşı sürücüleri uyararak, tünele süratli girilmemesi, kar yağışı ve sis dolayısıyla karayolunda da yavaş seyredilmesi, zincirsiz ve çekme halatsız trafiğe çıkılmaması gerektiğini kaydettiler.

Öte yandan, kar yağışından dolayı 19 köy yolu da ulaşıma kapandı.