Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın başkenti Atina'yı ziyaret eden Juncker, Başbakan Yorgo papandreu ile biraraya geldi. Avrupa'daki bazı ülkelerin borç krizi yaşadığını belirten Lüksemburg Başbakanı Juncker, hiçbir ülkenin Euro kuşağı dışında kalması gibi bir durumun sözkonusu olmadığını, Euro ve Yunanistan'ın hayatta kalacaklarını vurguladı.

Şubat-Mart aylarında borç sorununa etraflıca bir çözüm bulunacağını söyleyen Juncker, “Yunanistan gerekenleri ciddiyetle ve tutarlı önlemlerle yapıyor” diye konuştu.

Juncker, Yunanistan'ın borç ödeme süresinin uzatılmasından yana olduğunu da dile getirdi.

Juncker, ''Fransa ile Almanya bir öneride bulundu. Yunanistan ile Lüksemburg rekabet ortamının iyileşmesi taraftarı ancak son konsey toplantısından tatmin olmadık. Almanya ile Fransa'nın önerileri inceleniyor. 'Çocuk doğduğunda' değerlendireceğiz'' dedi.

Yunanistan'da daha fazla ekonomik önleme gidilmesi olasılığına da atıfta bulunan Juncker, ''reformların yalnızca borç ile ilgili olmadıklarını, Avrupa'ya uyumun sözkonusu olduğunu'' belirtti.

''Avrupa'da bazı 'budalalar' hariç herkesin Yunanistan'a beğeniyle baktığı'' değerlendirmesinde de bulundu.

Başbakan Papandreu ise, Juncker'e, Yunanistan'ın krizden çıkması yolundaki çabalarına verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.