Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

RBS Avustralya'nın Döviz stratejistlerinden Greg Gibbs, yatırımcıların Yen'in Dolar karşısındaki düşüşüne oynaması gerektiğini belirtti. Gibbs, ABD ekonomisindeki iyileşme ve Japon yatırımcıların getirisi daha yüksek varlıklara yöneldiğini ifade etti. Yabancı ve Japon  yatırımcılar, Yen'i satıp, dolar cinsinden varlık alımı yapmak üzere fırsat kolluyor.

Gibbs, Japon Yeni'nin değerleneceği tahminlerinin çok azaldığını, bu sebeple Yen'in önümüzdeki yıl içerisinde fonlama için kullanılacağını söyledi.

Japonya, Aralık 2008'den bu yana gösterge faizlerini yüzde 0.1'de tutuyor. 2 yıl vadeli ABD ve Japon tahvilleri arasındaki faiz farkı dün 63 baz puana ulaşarak, Haziran'dan bu yana en büyük farka işaret etti.

Yen, geçtiğimiz yıl gelişmiş 10 ülkenin para birimleri karşısında yüzde 3.2 değerlendi; ancak geçtiğimiz ay içinde yüzde 2 geriledi. Yen, dün Dolar karşısında 82.36'dan işlem gördü.

Japonya'da 2010'da yatırım fonlarına,  2009'dakini 2 katı değerinde para yatırıldı. Japon yatırımcılarının geçtiğimiz sene içinde yatırımlarında Yen'i kullanma konusunda daha rahat olduklarına dikkat çeken Gibbs, bunun da sermaye çıkışı olduğunu belirtti.