Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 09.02.2011 - Yapı Kredi'nin, 19 farklı emtiaya aynı anda yatırım yapma imkanı sunan Yapı Kredi Yüzde 100 Anapara Garantili Onbeşinci Alt Fon'un halka arzında 280 milyon TL satış hacmine ve 6 bini aşkın yatırımcıya ulaştığı bildirildi.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, Yapı Kredi'nin, ''Türkiye anapara garantili ve koruma amaçlı fon pazarında bugüne kadarki en yüksek hacimli halka arza imza attığı'' belirtildi.

Açıklamada, ilki Ağustos 2010'da yine Yapı Kredi tarafından halka arz edilen ve 4 farklı sektörde 19 farklı emtiaya yatırım yapma imkanı sunan fonun, yatırım dönemi başından bugüne yıllık bileşik bazda yüzde 22 gibi ''yüksek'' bir getiriye ulaştığı, Yapı Kredi'nin, gelen yoğun talep doğrultusunda aynı dayanak varlığın performansından getiri sağlayan ikinci fonu satışa sunarak rekor seviyede halka arz gerçekleştirdiği kaydedildi.

Yapı Kredi'nin, anapara garantili fonlarda 2010 yılında yakaladığı yüksek büyüme ivmesini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedeflediği belirtildi.