Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de 10 yıl vadeli tahviller 8. kez üst üste düşüşünü kaydederken, 2 yıllıkların getirisi de 4 gün içinde 3. kez yükseldi. Sterlin ise İngiltere Sanayi Konfederasyonu'nun fiyat baskısının faiz artırım ihtimalini yükselttiğini açıklamasının ardından, Dolar karşısında güçlendi. İngiltere Merkez Bankası yarın faiz kararını açıklayacak. Sterlin günün erken saatlerinde İngiltere'nin dış ticaret açığının Aralık ayında beklenmedik şekilde genişlemesi üzerine değer kaybetmişti.

İnsanların yarınları hakkında endişeli olduğunu belirten Lloyds Bank Corporate Markets'ın stratejistlerinden Charles Diebel, "yatırımcılar pozisyonlarını yarınki merkez bankası kararına istinaden yeniden düzenliyor" dedi.

10 yıl vadeli tahvillerin getirisi 4 baz puan düşerek yüzde 3.88'e geriledi ve Aralık 2006'dan bu yana en uzun süreli düşüşüne yöneldi. Mart 2020'de vadeli dolacak olan ve faiz oranı yüzde 4.75'lerde seyreden tahviller de yüzde 0.345 değer kaybederek, 106.58 oldu. 2 yıllık tahiviller 3 baz puanlık yükselişle yüzde 1.55 oldu.

2 yıl vadeli tahviller, bu yılın başından bu yana fiyat baskısının İngiltere Merkez Bankası'nı faiz artırımına zorlayacağına yönelik spekülasyon sebebiyle 40 baz puan artış kaydetti.

İngiltere Merkez Bankası üyeleri arasında ise faiz artırımı konusunda görüş ayrılığı yaşanıyor.