Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, hızlanan küresel enflasyonun daha yüksek borçlanma maliyetlerine yol acacağı endişeleri ile birlikte, üçüncü gün üst üste düşüş gösterdi. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri de geri çekildi.

Air France-KLM Group yüzde 8 değer kaybederken, Credit Suisse Group AG yüzde 2.4'lük bir kayıp yaşadı. Her iki hissedeki düşüş de, şirketlerin beklenenden daha kötü kar açıklamasından kaynaklandı. Frankfurt Borsası ıoperatörü Deutsche Boerse AG, NYSE Euronext'i satın alma konusunda görüşmeler yapıldığını açıklamasının ardından yüzde 5.2 değer kazandı.

Gösterge endeks olan Stoxx Europe 600 endeksş, Londra saati ile 08:13'te, yüzde 0.2 düşerek 286.75 seviyesine indi. Endeks, ekonomik toparlanmanın hızlanmakta olduğu ve Euro Bölgesi'nde borç sorunu olan ülkeleri desteklemek için politikaların başarılı olacağı yönündeki iyimserliğin etkisi ile, haftabaşında Eylül 2008'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

MSCI Asya Pasifik endeksi bugün yüzde 1 düşerken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadelisi yüzde 0.3 geriledi.

10 Ocak'tan bu yana kar bildiren 329 S&P 500 endeksi şirketinin yüzde 74'ünden fazlası beklenenden daha iyi kar açıkladı. Avrupa şirketlerinde bu oran yüzde 56'da kaldı.