Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ANKARA (A.A) - 10.02.2011 - Birleşik Krallık Hükümeti ticaret ve yatırımın ekonomik büyümeyi nasıl sağlayacağı konusundaki stratejisini yayımladı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu stratejide, ticari faaliyetleri hem yerel hem de uluslararası anlamda destekleyici, güçlü, sürdürülebilir ve açık ekonomiyi güvence altına almaya yardım eden bir dizi eylem planı bulunuyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, güçlü ticaret politikaları ve güçlü ticari sonuçların, yeni iş sahaları yaratılmasına ve sürekli bir büyüme oluşturulmasına yardım ettiği için ekonomi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Cameron, şöyle devam etti:

''Bu nedenle, ilk günden itibaren ticaretin teşvik edilmesini dış politikamız ve ekonomik politikamızın kalbine yerleştirdik. Hükümetin her bölümündeki kaynakların kullanılması, düşünce tarzlarının değiştirilmesi, odağımızın kesinleştirilmesi ve Birleşik Krallık'ın ticaret ve yatırımın artırılması için her şeyin yapılması. Bu, hükümetin, ticareti artırmak ve yatırım yapılmasını sağlamak için en iyi ortamı oluşturmaya olan topyekün ve değişmeyen bağlılığıdır. Bu bizim Birleşik Krallık ticari kuruluşlarına olan taahhüdümüzdür ve Beyaz Kitap da bunu sağlamayı amaçlamaktadır.''

Ticaret Bakanı Vince Cable de ticaret ve yatırımın, büyüme ve ekonomik gelişim için hayati önem taşıdığına işaret ederken, bunu bilmelerine rağmen sıklıkla yurt içinde ve yurt dışındaki ticari ilişkilerden faydalanmalarını sağlayacak fırsatları kaçırdıklarını bildirdi.

Hükümetin ticaret ve yatırım çalışmaları açısından yeni bir başlangıç yaptığını bildirmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Cable, ''Ülkeler arasındaki işbirliğinin arttığını ve ilgili herkes için ithalat ve ihracatın kolay ve faydalı bir süreç haline getirilmesi kararlılığını görmeyi umut ediyorum'' dedi.

Dışişleri Bakanı William Hague ise dünya ekonomisini yeniden oluşturma yönünde yaptıkları yolculukta bunun önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtirken, ''Beyaz Kitap hükümetin ortak fayda sağlamak için birlikte nasıl çalışılmasını istediğimiz konusunda tüm dünyadaki ticaret ve yatırım ortaklarımıza yaptığı bir ön bildiri olup refaha giden yolda açık olma lehine çok güçlü görüşler sunmaktadır'' dedi.

Ticaret Beyaz Kitabı'nın, Birleşik Krallık'ın ticarete açık olduğunu ifade eden bildirisi olduğunu belirten Hague, ülkesinin, uluslararası ortaklarıyla beraber küresel değişimi harekete geçirmek için gerçek bir fırsata sahip olduğunu bildirdi.

Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green ise yeni ticaret ve yatırım planının her gün değişen dünyada bizim daha uzaktaki ülkelerle olan çalışma şekillerini değiştireceğini ve Birleşik Krallık'ı yurt dışı pazarlarına taşımalarına, komşularla ilişkileri güçlendirmeyi sağlayacağını kaydetti.