Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 10.02.2011 - Bilgisayar üreticisi Exper, hafif yapısı, dokunmatik ekranı ve binlerce uygulama desteği ile bilgisayar kullanım alışkanlıklarını değiştiren tablet PC pazarına EasyPad ile girdi.

Hem kurumsal hem de bireysel tüketiciler için geliştirilen Türkiye'nin ilk tablet bilgisayarı EasyPad'ler, farklı ekran büyüklükleri ve işletim sistemlerine sahip, her kullanıcı segmentine hitap edecek iki modelle tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen Easypad basın toplantısında konuşan Exper Genel Müdürü Orhan Korkusuz, son dönemde teknoloji tutkunlarının en çok satın almak istediği ürünler arasında yer alan tablet PC pazarına EasyPad ile yeni bir soluk getireceklerini söyledi.

Korkusuz, Exper olarak tüketicileri her zaman ileri teknoloji ürünleriyle buluşturduklarını dile getirerek, bunun en iyi örneklerinden birinin de EasyPad olduğunu kaydetti.

Gerek şık tasarımları gerekse güçlü donanım özellikleriyle geniş bir kullanıcı kesimine hitap eden EasyPad'ler ile kullanıcılara kusursuz ve benzersiz bir mobil deneyim sunacaklarına işaret eden Korkusuz, yeni nesil işlemci, işletim sistemi ve grafik kartlarla en az dizüstü bilgisayarlar kadar verimli hale gelen tablet PC'ler pazarında, Exper olarak çok iddialı olduklarını ifade etti.

Korkusuz, Exper'in 17 yıldır sektörde kalitesi ve verdiği güvenle faaliyet gösteren bir marka olduğuna değinerek, Exper A.Ş'nin ise sektörde 1 yılını dolduran bir Yıldız Holding şirketi olduğunu anlattı.

''2010 yılı bizim için 2011'de pazar liderliği için fırlatacağımız oku gerdirdiğimiz bir yıl oldu'' diyen Korkusuz, teknolojik ürünleri, Türk tüketiciler tarafından rahatlıkla sahip olunabilecek fiyatlarla sunmayı kendilerine amaç edindiklerini bildirdi.

Korkusuz, 2011 yılında tüm dünyada tablet PC pazarının 55 milyona ulaşmasının tahmin edildiğini dile getirerek, bu yıl Türkiye'de ise bu pazarın 250-300 bin adetlerin üzerine çıkabileceğini, kendilerinin ise bu yıl 60 bin tablet PC satma hedeflerinin olduğunu söyledi.

2011 yılı boyunca EasyPad serisine farklı özelliklere sahip yeni modellerin de katılacağını belirten Korkusuz, ''Dünya genelinde bu yıl 50 milyon kişi tarafından satın alınması beklenen tablet PC'ler Türkiye'de de büyük rağbet görüyor. Exper olarak pazarın en iddialı ürünlerini geliştirdik. Benzersiz tasarımları ve güçlü donanım özelliklerine sahip EasyPad'ler için rekabetçi satış fiyatları da belirledik. Bunun için Migros ile önemli bir anlaşmaya imza attık. EasyPad serisinin Android işletim sistemine sahip olan ilk üyesi EasyPad P10AN'ı teknoloji tutkunları Migros mağazalarından özel tanıtım fiyatıyla, 599 liradan satın alabilecek'' diye konuştu.

Korkusuz, EasyPad P10AN'un, yarından itibaren ilk kez Migros mağazalarında tüketici ile buluşacağını sözlerine ekledi.



-EXPER PAZARLAMA DİREKTÖRÜ ERİNÇ-



Exper Pazarlama Direktörü Mert Erinç ise EasyPad P10AN'nin 10.1 inç büyüklüğünde çoklu dokunmatik ekrana sahip olduğunu belirterek, ''Nvidia Tegra 2 işlemci ve Android 2.2 işletim sistemine ve kullanılacak uygulamalara göre 7,5 saat pil ömrüne sahip olan EasyPad P10AN, geniş çevre ürün yelpazesi, binlerce uygulama desteğiyle ve yaklaşık 750 gram ağırlığıyla teknoloji tutkunlarının gün boyu yanlarından ayıramayacakları vazgeçilmezi olacak'' dedi.

Erinç, pazardaki ilk Tegra 2 işlemciye sahip Easypad P10AN'de, kullanıcıların merakla bekledikleri Adobe Flash Player desteğinin de Exper farkıyla Easypad P10AN'de bulunduğunu belirtti.

Serinin diğer üyesi olan EasyPad P11MS hakkında da bilgi veren Erinç şunları ifade etti:

''11,6 inç büyüklüğünde çoklu dokunmatik ekrana, Intel işlemcili, SSD depolama ve Microsoft Home Premium işletim sistemine sahip olan EasyPad P11MS ile sektörde fark yaratacağız. Sadece günlük kullanım için değil kurumsal kullanım için de ideal bir ürün olarak geliştirdiğimiz EasyPad P11MS ile işletmeler temel ihtiyaçları haricinde ürün üzerinde kişisel çözümlerini kullanabilecek. ERP sistemlerine bağlanıp, yüksek performansta pek çok uygulamayı çalıştırabilecek. 649 dolar KDV fiyat ile satışa sunulan EasyPad P11MS ile yüksek çözünürlükle ekranı sayesinde HD uygulamalardan dahi üst seviyede performans elde edilebilecek.''