Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Spot altının onsu, Singapur'da ufak değişiklikle 1,365.20 dolar oldu. Nisan vadeli metal, New York Comex'te yüzde 0.2 yükselerek 1,365.20 dolar/ons'tan işlem gördü.

Seul merkezli Tongyang Futures'ta emtia trader'ı olan Park Jong Beom, enflasyonun artması söz konusu olduğu sürece altında yükselişin süreceğini belirtti.

Bu hafta enflasyon riskine karşı faiz oranlarını yükselten Endonezya, Tayland, Güney Kore'ye Çin de katıldı. ABD iş piyasalarındaki iyileşmeyle enflasyonun hız kazanacağına dair spekülasyonla dolar endeksi, bir aydaki ilk haftalık kazancına yöneldi.

Hong Kong'daki ABN Amro Securities'de yönetici olan Wallace Ng, Çin'de artan faiz oranlarının enflasyon konusundaki endişeleri yansıttığını söyledi. Wallace, "Çin'den daha fazla alım olmasını bekliyoruz. Bu, halkın enflasyona önlem olarak altına olan ilgisini de artıracaktır" dedi.

Bloomberg'in anketine katılan 15 trader, yatırımcı ve analistten 12'si Amerikan Merkez Bankası Fed'in sıfıra yakın faiz oranlarını sürdürme planlarının altın yatırımını teşvik edeceğini ve metalin gelecek hafta yükseleceğini söyledi. 2010'da on yıl peş peşe kazanç elde eden külçe altın, bu yıl yüzde 4 geriledi.

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, 9 Şubat'ta yaptığı konuşmada, işsizlik rakamlarının düşmesinin 'iyimser' bir tablo çizdiğini ancak işsizliğin 'normal seviyeye' dönmesinin birkaç yıl alacağını söylemişti.

Spot platinin onsu, yüzde 0.4 yükselerek 1,834.50 dolar olurken, spot paladyum ufak değişiklikle 823.13 dolar/ons oldu. Gümüşün onsu ise yüzde 0.2 gerilemeyle 30.1625 dolardan işlem gördü.