Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsalarındaki gerilemeyle bölgesel endeks de 3 haftadan bu yana ilk kez düşüş kaydetti. Avustralya'nın en büyük altın üreticisi Newcrest Mining Ltd.'ın yılın ilk yarısındaki kazançlarının beklentinin altında kalmasıyla yüzde 1.2 değer kaybetti. China Resources Land Ltd., yüzde 3.7 düştü. Güney Kore'nin dördüncü büyük finans şirketi Hana Financial Group Inc., Korea Exchange Bank'ın alımını finanse etmek üzere hisse satışı yapmasının ardından yüzde 4.4 değer kaybetti.

Mısır'daki son gelişmelerin piyasalara olumsuz yansıyacağını belirten UBS Wealth Management'ın yatırım stratejistlerinden Kelvin Tay, "Asya-Pasifik piyasalarının duyarlılığı olumlu değil. ABD'den iyi gelen ekonomik veriler de bölgeden para çıkışına sebep oluyor. Yatırımcılar da Asya'daki enflasyonun kontrolden çıkmaması için yüksek fiyatlıyor" açıklamasında bulundu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 değer kaybederek 460.55 puana geriledi. Gün içinde yüzde 0.1'in altında yükseliş kaydeden endekste  yükselen hisse başına 2 hisse değer kaybetti.

Endeks bu hafta yüzde 4.2 oranında kayıba yöneldi ve 21 Mayıs'tan bu yana en kötü performansını kaydetti. Endeksteki düşüşte Mısır'daki gerilimin tırmanması ve Çin'in Ekim ayından bu yana 3. kez faiz artırması etkili oldu.