Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Haftanın son işlem gününde piyasalarda, Mısır'da yaşanan gerilimin etkilerini az da olsa gözlemlendi.

Yurt içinde banka bilançoları beklentilerin altında kalırken, bugün açıklanan cari açığın beklentilerin üstünde gelmesi, kur üstüne baskı koymadı. İMKB 100 endeksi yüzde 0.07 yükselerek 64.469 seviyesinde seyrederken, Dolar/TL 1,5945'e çıktı. Faiz ise 8,44'e geriledi.

"Piyasalardaki tedirgin seyir devam edebilir"

İş Yatırım Yurtiçi Piyasalar Bölüm Yönetmeni Evrim Erten, Bloomberg HT'ye yptığı açıklamada, dünkü bilançoların piyasa beklentilerinin altında olduğunu belirterek piyasaların endeks ve faiz tarafında ciddi endişeler taşıdığını söyledi. Erten, "Özellikle Merkez Bankası'nın yeni para politikasındaki değişiklikler ve zorunlu karşılıkları hızlı şekilde yukarı çekmesi, faizleri indirmesine rağmen piyasada olumsuz karşılandı. Ve özellikle yabancı yatırımcıları tedirgin etti" dedi.

Önümüzdeki hafta Merkez Bankası'nın faiz kararının belirleyici olacağını dile getiren Erten, "Burada piyasa beklentisi bankanın faizleri sabit tutacağı yönünde. Fakat zorunlu karşılıklara ilişkin piyasaları satış dalgasıyla karşı karşıya bırakabilir diye düşünüyoruz" dedi. Erten, bugün açıklanacak bilançoların ardından piyasalardaki tedirgin seyrin devam edebileceğini belirtti.

Avrupa Borsalarında satışlar sürüyor

Avrupa borsalarında dünkü satışlar devam ediyor. Asya'da ise karışık yönlü bir seyir var. Tayvan gibi borsalarda geri çekilme yüzde 10'u bulduğu için düzeltme başladığına inanılıyor.

Günün geri kalanında yurt içinde Akbank bilançosu bekleniyor. Yurt dışında ise Avrupa'daki çevre ülkelerin bono faizleri, ABD'nin dış ticaret rakamları ve Michigan Tüketici Güven Endeksi takip edilecek.