Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugün Türkiye'de açıklanan banka kârlarının beklentilerin altında kalmasıyla bankacılık hisselerinde inişler ve çıkışlar yaşandı. Dolar/TL 1.5868 olarak aşağı yönlü seyrine devam ederken, faiz de 8.37'ye geriledi. İMKB'ye ise alışlar geldi ve yüzde 0.48 ile artıya geçti.

Global piyasalarda riskli varlıklarda çözülme yaşanırken, Mısır'daki gerilim nedeniyle risk iştahında toparlanma görülmedi.

Amerika'da Mısır'a dair endişeler piyasalarda etkili oldu. Piyasaların açılışında ABD Michigan Tüketici Güven endeksinin beklentilerin üzerine çıkarak 75.1 olmasıyla kayıplar telafi edildi. Hisse senedi piyasalarında, Nokia ve Loreal'de düşüşler yaşandı. Avrupa'da ise piyasalar karışık seyir izledi. Kötü gelen kâr rakamları Borsalara satış getirdi.

"Bu haftalarda gelişmekte olan piyasaların durumu ön plana çıkıyor"

Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdür Yardımcısı Şant Manukyan, ABD'de bilanço dönemi sonrasında satışlar olduğunu ve Mısır konusunun biraz daha tedirginlik yaratması durumunda bu satışın daha sert olabileceğini belirtti. Fed'in ekonomik büyümeye dair beklentilerinin açıklanmasının piyasalar için oldukça önemli olacağının altını çizen Manukyan, bu haftalarda ön plana çıkan asıl konunun ise gelişmekte olan piyasaların durumu olduğunu söyledi.