Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

KOCAELİ (A.A) - 11.02.2011 - DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında sürdürülen grup toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine, Bekaert Çelikkord Sanayi Ticaret AŞ'de grev kararı asıldı.

Alikahya Mahallesi'nde kurulu Bekaert Çelikkort Sanayi ve Ticaret A.Ş'de iş çıkışında toplanan sendika üyeleri bir süre slogan attı.

Daha sonra Bileşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Avrupa Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Renzo Ambrozetti, Genel Sekreter Peter Scherrer de fabrika önüne geldi. İş yerine giren sendikacılar bir süre iş yerinde fabrika yetkilileriyle görüştükten sonra yeniden işçilerin yanına geldi.

Fabrika kapısına Grev Kararı yazısını asan Serdaroğlu, yaptığı açıklamada, sonuna kadar onurlarını koruyacaklarını ve direneceklerini ifade etti.

Gerekirse fabrikalarda grev yaparak haklarını isteyeceklerini ve alacaklarını bildiren Serdaroğlu, şöyle konuştu:

''DİSK'in Birleşik Metal-İş'in geleneklerine uygun olarak üyelerimizin talepleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Grev kararlarını aldık, iş yerlerine asıyoruz. Eğer bu da uyarıcı olmazsa martın ilk haftasından itibaren iş yerlerinde grevler başlayacak. Bunu buradan ilan ediyorum.''

Açıklamanın ardından işçiler ve sendika üyeleri pankartlarla birlikte yaklaşık 7 kilometre sürecek kent merkezindeki basın açıklamasının yapılacağı Sabri Yalım Parkı'na yürüyüşe geçti.