Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Toyota Motor Corp., şirketin yönetiminde yeni düzenlemelere gidileceğini açıklamasının ardından yüzde 2.3 yükseldi. Satışlarının yüzde 80'ini deniz aşırı ülkelerde gerçekleştiren sanayi robotu üreticisi Fanuc Corp., Yen'deki zayıflamanın ardından yüzde 3.2 değerlendi. Japonya'nın 1 numaralı lojistik şirketi Nippon Yusen K.K, kargo tarifelerindeki artışla yüzde 1.3 oranında prim yaptı. Hisseler de sermaye yatırımlarındaki artışın sonrasında değer kazandı.

Tokyo'daki Mizuho Asset Management Co.'nun analistlerinden Seichiro Iwamoto, sermaye yatırımlarında kazançlar olmasını beklediğini söyledi. Iwamoto, "insanlar yükselen petrol fiyatlarından ötürü endişeliydi. Ancak Mübarek'in geri çekilmesi ve küresel ekonomiye ilişkin iyimserliğin artması sonucunda endişeler de gevşedi" dedi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.8 yükselişle 10,694.23 puana çıktı. Daha kapsamlı bir endeks olan Topix Endeksi ise yüzde 1 oranında artış kaydederek 955.91 puana ulaştı. Topix Endeksi'nin 6. gününde de değerlenmesi, 12 OCak 2010'dan bu yana en uzun süreli kazanca işaret ediyor.

Japon ekonomisi son çeyrekte yıllık bazda yüzde 1.1 küçüldü. 5 çeyrektir ilk daralmaya işaret eden ekonomi, beklentinin altında bir daralma kaydetti. Ülkedeki sermaye yatırımları ise son çeyrekte yüzde 0.9 büyüdü.