Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifa etmesinin ardından yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına olan taleplerinin azalmasıyla altın ikinci gününde değer kaybedebilir.

Spot altının onsu, Singapur'da ufak değişiklikle 1,357.47 dolardan işlem gördü. Nisan vadeli altının onsu, New York Comex'te yüzde 0.2'lik gerilemeyle 1,357.80 dolar oldu.

Seul'deki Eugene Investment & Futures Co.'da trader olan Kim Jae Jun, "Mısır Cumhurbaşkanı'nın istifasının risk iştahını artırmasıyla güvenli liman olan altına talep azalıyor. Ancak güçlenen ekonominin enflasyonu da hızlandırmasıyla metalin uzun vadede yükseliş trendi sürecek" dedi.

Mısır'da yönetimi üstlenen ordunun geçiş döneminin 6 ay olacağını açıklamasının ardından bugün Asya Borsaları yükselerek üç günlük düşüşünden geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2 ralli yaptı.

7 Aralık'ta 1,431.25 dolar/ons ile rekor kıran spot altın, bu yıl yüzde 4'ten daha fazla geriledi.  Nomura International Plc, 11 Şubat'ta yaptığı açıklamada yatırımcıların 'savunma amaçlı yatırımları' bırakıp daha fazla hisse senedi alması durumunda kazançların sınırlı olabileceğini söyledi.